Sunshine Blogger Award

*Strompel het podium op nadat ik mijn nek bijna heb gebroken op de metershoge hakken (die ik nooit draag), herpositioneer mijn (korte) haar en trek mijn gala broek recht (want rokjes zijn stom) en zet mijn grootste glimlach op (zodat ik eruitzie als een lieve border collie, zegt mijn lief)*

Hallo… micro… uhum…

Hoera Hip Hip Hoi *vreugdedansje in mijn hoofd* want ik ben genomineerd voor de Sunshine Blogger Award!
Het is altijd leuk om te horen dat vrienden of familie je tekeningetjes leuk vinden, maar als er ‘onbekende’ fans zijn is dat extra bijzonder! In de eerste plaats wil ik Karen (en Lin) van Over het leven met Wielen bedanken omdat jullie mij deze award toekende. Niet omdat jullie het gewoon leuk vinden, maar omdat jullie hier blij van worden en ze oprecht waarderen! Karen wist niet of ik hier iets zou mee willen doen, maar uiteraard ga ik zo’n uitdaging niet uit de weg!

“waarom deel je het niet met de wereld…”

Het is allemaal begonnen toen ik enkele jaren terug nog Grafische & Digitale Media studeerde hier in Gent. Lesuren opvullen deed ik door grappige mannetjes te tekenen in de kantlijn van mijn cursussen. Nadat ik afgestudeerd was als grafisch vormgever heb ik alle tekeningetjes uit mijn cursussen geknipt en gebundeld in een schrift…
Toen ik in feburari begon aan een nieuwe uitdaging als graficus (bij Kinepolis) opende ik het schrift en dacht bij mezelf “waarom deel je het niet met de wereld…” En zo ben ik de bestaande tekeningetjes beginnen delen via Instagram, tot ik weer gebeten werd door het potloodmonster en nu creeër ik elke week nieuwe dingetjes met heel veel plezier.

Over naar de bedoeling van deze Sunshine blogger award, want ik ga zeven feitjes over mezelf vertellen. Dingen die sommige weten, maar anderen helemaal niet. Dingen die mij soms wel grappig/raar maken, maar dat kan me helemaal niet schelen.
Normaal gezien zou ik daarna vijftien andere bloggers nomineren om hetzelfde te doen. Ik hou het op vijf andere bloggers, dan is het unieker en veel meer geloofwaardig!

Nu op naar mijn feitjes: 

“Sonja, e noepeken?!”

 1. Mijn rechter oor is iets groter dan mijn linker, omdat het bij mijn geboorte (stuitligging) gebroken is onderweg.
 2.  

 3. Ik draag helemaal niet graag kleedjes of rokjes. Al van toen ik klein was, want ik speelde te graag soldaatje of ruimtevaarder en dan was het verplicht (regel van mezelf) om over de grond te kruipen. Kleedjes waren/zijn dan erg onhandig! Daarom zie je me (meestal) altijd in een broek.
 4.  

 5. Ik hou verschrikkelijk veel van chocolade, snoep of zoete desserts. Mama noemde mij vroeger niet voor niks ‘smoeleke zoet’. Als kind hing ik met mijn armpje door de draad van onze buurvrouw en riep “Sonja, e noepeken?!” ( e noepeken = een snoepje) Ja, voor snoep deed ik veel!
 6.  

 7. Ik hou ervan om te kijken en te luisteren hoe mijn liefje piano speelt. Soms neem ik liedjes op die ik later afspeel als ik voor ons sta te koken…
 8.  

 9. Koken doe ik graag en eten ook. Vooral gewone dagelijkse boerenkost is voor mij meer als voldoende! Mijn lievelingseten is dan ook hespenrolletjes met witloof, kaassaus en purree.
 10.  

 11. Mijn zus en ik zijn twee handen op één buik. Onze vroegere hond Bo was een rare, kleine maar lieve hond waar je alles mee kon doen. Mijn zus en ik zaten vroeger veel in de grote krulwilg in onze tuin. We wouden dan ook maar al te graag onze hond erbij betrekken. Daarom hadden we er niks beters op gevonden om Bo in een picknickmand naar boven te hijsen met een touw, zo kon ze ook genieten van het uitzicht! (Al keek ze wel een beetje bang)
 12.  

 13. De meeste tekeningetjes die ik maak zijn dingen die ikzelf deed of meemaakte toen ik klein was. Soms ook dingen die ik nog altijd zou willen doen, maar ze zouden gewoon raar overkomen nu ik ‘volwassen’ ben.

And the nominees are…

Ken je deze blogs nog niet, dan is het zeker de moeite waard om ze eens te bezoeken!

Ik probeer regelmatig andere blogs te lezen, maar moet bekennen dat ik dat niet structureel elke dag doe. Ik volg wel enkele via Facebook en Instagram.
Hoe dan ook, hier een aantal blogs die ik al langer volg en nog steeds erg leuk vind om te lezen. (Mochten jullie al genomineerd zijn, dan heb je in iedere geval de eer!)

   • The Mind of an Exchange (Melissa noem ik een natuurlijke hipster die graag reist)
   • Wonderlicht (Karlijn is een zelfzekere dame met verrassende ideeën)
   • Mama van Vesper (kersverse supermama Eline van schattige Vesper)
   • Motivating Giraffe (Penny komt uit Australië en tekent elke dag motiverende prentjes aan de hand van haar grappige giraf. Je kan het samenvatten als ‘feel good drawings’.
   • En op mijn beurt nomineer ik ook Over een leven met wielen omdat het hoopvolle verhalen zijn mèt een grappige positieve nood.
Advertisements

One thought on “Sunshine Blogger Award

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s